Hvad er et stykkevis funktionseksempel?
Hvad er et stykkevis funktionseksempel?

Video: Hvad er et stykkevis funktionseksempel?

Video: Hvad er et stykkevis funktionseksempel?
Video: Evaluating Piecewise Functions | PreCalculus 2024, Kan
Anonim

EN stykvis funktion er en fungere bygget af forskellige stykker funktioner over forskellige intervaller. Til eksempel , vi kan lave en stykvis funktion f(x) hvor f(x) = -9 når -9 < x ≦ -5, f(x) = 6 når -5 < x ≦ -1, og f(x) = -7 når -1 <x ≦ 9.

Hvad er her en stykkevis funktion?

I matematik, en stykkevis -defineret fungere (også kaldet a stykvis funktion eller en hybrid fungere ) er en fungere defineret af flere under- funktioner , hver under- fungere gælder for et bestemt interval af hovedet funktioner domæne, et underdomæne.

Tilsvarende er en stykkevis funktion lineær? I matematik og statistik, en stykkevis lineær , PL eller segmenteret fungere er en reel værdi fungere defineret på de reelle tal eller et segment deraf, hvis graf er sammensat af retlinede snit. Det er et stykkevis -defineret fungere , hvis stykker er en affinitet fungere.

Efterfølgende er spørgsmålet, hvad er en stykkevis formel?

EN stykkevis funktion er en funktion, der er defineret på en sekvens af intervaller. Et almindeligt eksempel er den absolutte værdi, (1) Stykkevis funktioner er implementeret i Wolfram Language as Stykkevis [val1, cond1, val2, cond2,].

Hvorfor er stykvise funktioner vigtige?

Stykkevise funktioner er funktioner der har flere dele. Hver del er defineret af et specifikt domæne. Disse funktioner kan bruges til at beregne betalingssatser og andre videnskabelige og økonomiske problemer.

Anbefalede: