Hvorfor kaldes det X-aksen og Y-aksen?
Hvorfor kaldes det X-aksen og Y-aksen?

Video: Hvorfor kaldes det X-aksen og Y-aksen?

Video: Hvorfor kaldes det X-aksen og Y-aksen?
Video: What are the X and Y Axes? | Don't Memorise 2024, April
Anonim

Det vandret akse er kaldet x - akse . Det lodret akse er hedder det y - akse . Det punkt, hvor x - akse og y - akse skære er hedder oprindelsen. Hvert punkt kan identificeres ved et ordnet par tal; det vil sige et tal på x - akse kaldet en x -koordinat, og et tal på y - akse kaldet -en y -koordinere.

På samme måde spørger folk, hvad er det andet navn for X-aksen?

X-akse blev kaldt absicissa og Y akse blev kaldt ordinat.

hvad er X- og Y-koordinater? x , y koordinater er henholdsvis den vandrette og lodrette adresse for enhver pixel eller adresserbart punkt på en computerskærm. Det x koordinat er et givet antal pixels langs den vandrette akse af en skærm startende fra pixlen (pixel 0) yderst til venstre på skærmen.

På samme måde bliver det spurgt, hvorfor er X-aksen vandret?

På en graf måles rækkevidden af den uafhængige variabel langs vandret akse og for hver værdi er den resulterende værdi af funktionen plottet lodret over vandret måling. Derfor vandret akse hedder x-aksen og lodret akse er y akse.

Hvad skal være på x- og y-aksen?

Vælg din x og y omhyggeligt. Forskere kan lide at sige, at den "uafhængige" variabel går på x - akse (den nederste, vandrette) og den "afhængige" variabel går på y - akse (venstre side, lodret en).

Anbefalede: