Hvad er plasticitetstest?
Hvad er plasticitetstest?

Video: Hvad er plasticitetstest?

Video: Hvad er plasticitetstest?
Video: Plasticity Index (Liquid Limit,Plastic Limit) (PI) LL, PL In Urdu And Hindi (ASTM D4318) 2024, Kan
Anonim

Plasticitetstest er et grundlæggende mål for arten af fine partikler i en jord, <0,425 mm. Afhængigt af fugtindholdet i en jord, vil det forekomme i en af fire tilstande; fast, halvfast, plastik og flydende. Dette kaldes den faste tilstand.

Ligeledes, hvad betyder høj plasticitet?

8.5 Beregning af plasticitet indeks og dets betydning Det angiver jordens finhed og dens evne til at ændre form uden at ændre dens volumen. EN høj PI indikerer et overskud af ler eller kolloider i jorden.

Ligeledes, hvad er brugen af plasticitetsindeks? Plasticitetsindekset (PI) er et mål for en jords plasticitet. Plasticitetsindekset er størrelsen af intervallet af vand indhold, hvor jorden udviser plastiske egenskaber. PI er forskellen mellem væskegrænsen og plastikgrænsen (PI = LL-PL).

Bare så, hvad er et godt plasticitetsindeks?

Plasticitetsindeks Jord med en høj PI har en tendens til at være ler, dem med en lavere PI har tendens til at være silt, og dem med en PI på 0 (ikke-plastisk) har en tendens til at have lidt eller ingen silt eller ler. Jordbundsbeskrivelser baseret på PI: (0)- Ikke-plastisk. (<7) - Lidt plastisk.

Hvad er plasticitetsdiagram?

EN plasticitetsdiagram , baseret på værdierne for væskegrænsen (WL) og plasticitet indeks (IP), er angivet i ISSCS for at hjælpe med klassificering. Afhængig af punktet i diagram , fine jorde opdeles i ler (C), silt (M) eller organisk jord (O).

Anbefalede: