Hvad syntes Einstein om Newton?
Hvad syntes Einstein om Newton?

Video: Hvad syntes Einstein om Newton?

Video: Hvad syntes Einstein om Newton?
Video: General Relativity Explained simply & visually 2024, Kan
Anonim

Einstein var meget påvirket af Isaac Newton . Han betragtede ham som den mest geniale fysiker og Newton inspirerede ham meget. Einstein vidste, at kendskabet til Newton om tyngdekraften var meget lav. Einstein kom således med sit generelle relativitetsteori-koncept for til sidst at forklare rigelige vigtige ting om tyngdekraften.

Desuden, hvad er forskellen mellem Einstein og Newton?

Newton opfandt calculus, formulerede lovene for mekanik og bevægelse, foreslog en universel teori om gravitation. Einstein lagde grundlaget for den moderne fysiks to skyskrabere, speciel relativitetsteori og kvantemekanik, og skabte en ny tyngdekraftsteori.

Man kan også spørge, hvad Newton siger om tid? Ifølge dens mest berømte fortaler, Sir Isaac Newton for eksempel absolut tid (som også nogle gange er kendt som Newtonsk tid ”) eksisterer uafhængigt af enhver opfatter, skrider frem i et konstant tempo i hele universet, er målbart, men umærkeligt og kan kun virkelig forstås matematisk.

På denne måde, hvem er bedst Newton eller Einstein?

Newton var vinderen på alle punkter, selvom han slog den tyskfødte Einstein med kun 0,2 procentpoint (50,1 procent til 49,9 procent) i den offentlige meningsmåling om, hvem der ydede det største bidrag til menneskeheden. Marginen var større blandt forskere: 60,9 procent for Newton og 39,1 procent for Einstein.

Trækker eller trækker tyngdekraften Einstein?

Tyngdekraft skaber stjerner og planeter ved trækker sammen det materiale, de er lavet af. Tyngdekraft trækker ikke kun på masse, men også på lys. Albert Einstein opdagede dette princip. Hvis du lyser en lommelygte opad, lyset vilje blive umærkeligt rødere som tyngdekraft trækker den.

Anbefalede: