Er lavere pKa mere stabil?
Er lavere pKa mere stabil?

Video: Er lavere pKa mere stabil?

Video: Er lavere pKa mere stabil?
Video: КЕМПИНГ В Нарнии - Дождь, Снег, Гром и Молния 2024, Kan
Anonim

pKa svarer til pH, idet lave (og endda negative værdier) betegner stærke syrer. Det er fordi pKa er baseret på ligevægten: Ifølge denne vil alt, der stabiliserer konjugatbasen, øge surhedsgraden. Derfor pKa er også et mål for hvordan stabil den konjugerede base er.

Hvis man holder dette for øje, betyder højere pKa mere stabil?

Gjorde du ved, at når et elektronegativt atom er knyttet tæt på det sure brint, kan det påvirke pKa ? Det elektronegative atom vil trække elektrondensiteten tilbage og hjælpe med at stabilisere den negative ladning, der er tilbage, når protonen fjernes. Det her midler basen bliver mere stabil og resultere i en stærkere syre.

Betyder lavere pKa desuden stærkere syre? 'p'-operatoren i pKa eller pH af pOH midler tag den negative log af operanden. Så jo højere pKa det mindre Ka, og dette midler en svagere syre.

Bare så, hvad gør en base mere stabil?

EN mere " stabil " grundlag vil have en højere elektronegativitet, fordi det atom (i dette tilfælde F'et) vil have en højere affinitet for elektroner, og derfor vil "svine" dem til sig selv. Det her årsager det at være mest stabile af alle de "baser", der er beskrevet i videoen.

Er en stærk eller svag syre mere stabil?

En konjugeret base er mere stabil når den negative ladning er på et elektronegativt grundstof, og når ladningen er delokaliseret over flere atomer. Det mere stabil den konjugerede base, den stærkere det syre . En meget stærk syre har en meget svag konjugeret base og en meget svag syre har en meget stærk konjugeret base.

Anbefalede: