Har gallium det laveste smeltepunkt?
Har gallium det laveste smeltepunkt?

Video: Har gallium det laveste smeltepunkt?

Video: Har gallium det laveste smeltepunkt?
Video: Rubidium - Metal, that is More Expensive than GOLD! 2024, April
Anonim

Det smeltepunkt til gallium (hvilken er repræsenteret i det periodiske system som Ga ) er forholdsvis lav ved 85,6°F (29,8°C). Imidlertid kogepunkt for dette element er ret høj, ved 4044°F (2229°C). Denne kvalitet gør gallium ideel til optagelse temperaturer det ville ødelægge et termometer.

Derfor, hvorfor er smeltepunktet for gallium så lavt?

Gallium har en usædvanlig struktur. Hvert atom har en nærmeste nabo i en afstand på 2,43 Å. Denne bemærkelsesværdige struktur tenderer mod diskrete diatomiske molekyler snarere end en metallisk struktur. Det meget lavt smeltepunkt skyldes den usædvanlige krystalstruktur, men strukturen eksisterer ikke længere i væsken.

hvilket metal har det laveste smeltepunkt? Legeringer med smeltepunkter under 450 grader Fahrenheit omtales som lav - smeltning eller smeltelige legeringer. De mest udbredte smeltelige legeringer indeholder høje procentdele af vismut, kombineret med bly, tin, cadmium, indium og andre metaller.

I betragtning af dette, hvad er smeltepunktet for gallium?

29,76 °C

Hvad betragtes som lavt smeltepunkt?

" Smeltning " er det udtryk, der bruges i fysik til at angive, hvornår et fast stof bliver til en væske. Kviksølv er et fast stof ved meget lave temperaturer , men det " smelter " ved omkring 10 grader Fahrenheit. Så - Merkur har en lavt smeltepunkt , meget nederste end Jern.

Anbefalede: