Hvorfor er de yderste elektroner de eneste, der indgår i elektronprikdiagrammet?
Hvorfor er de yderste elektroner de eneste, der indgår i elektronprikdiagrammet?

Video: Hvorfor er de yderste elektroner de eneste, der indgår i elektronprikdiagrammet?

Video: Hvorfor er de yderste elektroner de eneste, der indgår i elektronprikdiagrammet?
Video: Укладка плитки и мозаики на пол за 20 минут .ПЕРЕДЕЛКА ХРУЩЕВКИ от А до Я. #26 2024, Kan
Anonim

Atomer med 5 eller mere valens elektroner gevinst elektroner danner en negativ ion eller anion. hvorfor er kun de yderste elektroner inkluderet i orbital fyldning diagram ? de er kun dem involveret i kemiske reaktioner og binding. 2s orbital er længere væk fra kernen, hvilket betyder, at den har mere energi.

På samme måde spørges der, hvad angiver pilene i orbitalfyldningsdiagrammet?

Det pile repræsenterer det spin elektronerne har. Elektronparret spinder i modsatte retninger, den ene med uret og den anden mod uret, og de frastøder hinanden.

Desuden, hvor er elektronernes svarnøgle? Elektronernes svarnøgle . Elektroner findes uden for kernen. Valence elektroner er elektroner i den yderste skal. Det elektron cloud er en visuel model af de sandsynlige placeringer af elektroner i et atom.

På samme måde kan man spørge, hvor mange elektroner har grundstofferne i gruppe 2 i deres elektronprikdiagrammer?

Grundstoffer i samme kolonne (gruppe/familie) har det samme antal prikker (valenselektroner). Grundstoffer i gruppe 1 har én valenselektron; grundstoffer i gruppe 2 har to valenselektroner; elementer i gruppe 13 har tre valenselektroner; elementer i gruppe 14 har fire valenselektroner osv.

Hvordan adskiller 2s orbitalen sig fra 1s?

1s orbital er den nærmeste orbital til kernen. 2s orbital er den næstnærmeste orbital til kernen. Energi af 1s orbital er lavere end 2s orbital . 2s har forholdsvis højere energi.

Anbefalede: