Hvordan producerer og frigiver celler proteiner?
Hvordan producerer og frigiver celler proteiner?

Video: Hvordan producerer og frigiver celler proteiner?

Video: Hvordan producerer og frigiver celler proteiner?
Video: Protein Synthesis (Updated) 2024, Kan
Anonim

Når celle behøver at lave -en protein mRNA dannes i kernen. mRNA'et sendes derefter ud af kernen og til ribosomerne. Med mRNA-instruktionerne forbinder ribosomet til et tRNA og trækker en aminosyre ud. tRNA'et er derefter frigivet tilbage i celle og binder sig til en anden aminosyre.

Med hensyn til dette, hvor producerer celler proteiner?

Strukturer fundet i cytoplasmaet, kaldet ribosomer, udfører translationsprocessen. Ved at læse mRNA's nukleotider tre ad gangen, samler disse strukturer strenge af aminosyrer, de molekyler, der lave op proteiner . Hver nukleinsyretriplet svarer til en bestemt aminosyre.

På samme måde laver alle celler proteiner? Proteiner er store, komplekse molekyler, som alle din celler er fremstilling løbende. Hver protein er lavet op af mange aminosyrer, som skal slutte sig sammen i den rigtige rækkefølge for protein at fungere ordentligt.

Med hensyn til dette, hvordan fremstilles og eksporteres proteiner fra cellen?

En gang i cytoplasmaet gennemgår mRNA'et translation. Under translation arbejder RNA (mRNA, tRNA og rRNA), ribosomer og nukleinsyrer sammen for at danne proteiner . En gang proteiner er lavet via protein syntese, skal de gennemgå forarbejdning for at blive enten primære, sekundære, tertiære eller kvaternære strukturer.

Er DNA et protein?

Ingen, DNA er ikke en protein . Forskellen er, at de bruger forskellige underenheder. DNA er et polynukleotid, protein er et polypeptid (peptidbindinger forbinder aminosyrer). DNA er et langsigtet datalager, ligesom en harddisk, mens proteiner er molekylære maskiner, som robotarme.

Anbefalede: