Hvordan laver man eksponenter med negative tal?
Hvordan laver man eksponenter med negative tal?

Video: Hvordan laver man eksponenter med negative tal?

Video: Hvordan laver man eksponenter med negative tal?
Video: Negative fractional exponent examples | Algebra I | Khan Academy 2024, Kan
Anonim

Hvis en negativt tal er hævet til en ulige magt, vil resultatet være negativ . Det negativt tal skal være omgivet af parentes for at have eksponent gælder for negativ semester. Eksponenter er skrevet som overskrift nummer (f.eks. 34) eller foranstillet af cirkulationssymbolet (^) (f.eks. 3^4).

Desuden, hvordan forenkler du brøker med negative eksponenter?

Det brøker med negative eksponenter i nævneren kan forenkles ved at flytte vilkårene for negative eksponenter i vilkårlig rækkefølge fra nævneren til tælleren og blive positiv eksponenter . Det vil sige, og, hvilket betyder, at en negativ eksponent er lig med reciprok af det modsatte positive eksponent.

Hvad sker der desuden, når en eksponent er negativ? EN negativ eksponent betyder bare, at basen er på den forkerte side af brøklinjen, så du skal vende basen til den anden side. For eksempel "x2" (udtales som "ecks til minustwo") betyder bare "x2, men nedenunder, som i 1 x 2frac{1}{x^2} x21 ".

Også at vide er, hvad er reglen for at kvadrere negative tal?

Faktisk kan ethvert tal overhovedet være firkantet , også selvom tal gerne pi og 0. Dette skyldes at firkant et tal betyder blot at gange det med sig selv. For eksempel (-2) firkantet er (-2)(-2) = 4. Bemærk, at dette er positivt, fordi når du ganger to negative tal du får et positivt resultat.

Hvad er nuleksponentreglen?

Når du har et tal eller en variabel hævet til en potens, kaldes tallet (eller variablen) grundtallet, mens det hævede tal kaldes for eksponent eller magt. Det nuleksponentregel dybest set siger, at enhver base med en eksponent af nul er lig med en. For eksempel: x^0 =1.

Anbefalede: