Hvad er kronosystemet i Bronfenbrenners økologiske model?
Hvad er kronosystemet i Bronfenbrenners økologiske model?

Video: Hvad er kronosystemet i Bronfenbrenners økologiske model?

Video: Hvad er kronosystemet i Bronfenbrenners økologiske model?
Video: Bureaukrati og bureaukratikritik 2024, Kan
Anonim

Bronfenbrenners kronosystem . Det femte og sidste niveau af Bronfenbrenners økologiske systemer teori er kendt som kronosystem . Dette system består af alle de oplevelser, som en person har haft i løbet af hans eller hendes levetid, herunder miljøbegivenheder, store livsovergange og historiske begivenheder.

Når man tager dette i betragtning, hvad er et eksempel på kronosystemet?

Det kronosystem omfatter overgange og skift i ens levetid. Dette kan også involvere de sociohistoriske sammenhænge, der kan påvirke en person. En klassiker eksempel af dette er, hvordan skilsmisse, som en stor livsovergang, kan påvirke ikke kun parrets forhold, men også deres børns adfærd.

Ligeledes, hvorfor er Bronfenbrenners økologiske teori vigtig for lærere? Bronfenbrenners arbejdet var meget vigtig i at forstå en systematisk tilgang til menneskelig og social udvikling. Hans teori er vigtigt for pædagoger at forstå, fordi det giver underviseren mulighed for at opbygge grundlæggende relationer til deres elever og skabe et kommunikationsrigt klasseværelse, der involverer forældrene.

Desuden, hvad er Mesosystemet i Bronfenbrenners økologiske model?

Det Bronfenbrenners økologiske model : Mesosystem Det mesosystem omfatter interaktionen mellem de forskellige mikrosystemer, som børn befinder sig i. Det er i bund og grund et system af mikrosystemer og involverer som sådan forbindelser mellem hjem og skole, mellem jævnaldrende gruppe og familie og mellem familie og samfund.

Hvad er et eksempel på Mesosystem?

Den solbrune cirkel viser mesosystem , som indeholder interaktioner mellem to mikrosystemer. An eksempel af en mesosystem får dine forældre (familiemikrosystem) til at ledsage en skoletur (skolemikrosystem). An eksempel af et exosystem er en familievens død.

Anbefalede: