Hvad bruges H&E til?
Hvad bruges H&E til?

Video: Hvad bruges H&E til?

Video: Hvad bruges H&E til?
Video: Histological staining: hematoxylin & eosin 2024, Kan
Anonim

Hæmatoxylin og eosin plet eller hæmatoxylin og eosin plet (ofte forkortet som: H&E plet eller HAN plet ) er et af de vigtigste væv pletter brugt i histologi. Det plet viser det generelle layout og distribution af celler og giver et generelt overblik over en vævsprøves struktur.

Spørgsmålet er også, hvad H&E bruges til?

Det mest almindelige Brugt farvningssystem kaldes HAN (Hæmotoxylin og Eosin). HAN indeholder de to farvestoffer hæmotoxylin og eosin. Eosin er et surt farvestof: det er negativt ladet (generel formel for sure farvestoffer er: Na+farvestof-). Det farver grundlæggende (eller acidofile) strukturer røde eller lyserøde.

For det andet, hvordan virker hæmatoxylin og eosin? Hæmatoxylin i kompleks med aluminiumsalte er kationisk og fungerer som et basisfarvestof. Det er positivt ladet og kan reagere med negativt ladede, basofile cellekomponenter, såsom nukleinsyrer i kernen. Disse pletter blå som et resultat. Eosin er anionisk og fungerer som et surt farvestof.

Hvad er princippet om H&E-farvning?

Princip Den sure komponent af cellerne har affiniteten til basisk farvestof, og den basiske komponent af cellerne har affiniteten til surt farvestof. I hæmatoxylin og eosin plet hæmatoxylin pletter den sure del af cellen, altså Nucleus. Så hæmatoxylin kaldes nuklear plet.

Hvad er H- og E-blyanter?

Hej! H & E er forskellige blyanter , hvor H står for hæmatoxylin og E står for Eosin. Disse to forskellige blyanter give forskellige farver, H bibringer/pletter rødlig farve til kernerne og E giver en lyserød plet at hvile. Eosin blyant.

Anbefalede: