Hvad er koordinater i kartesisk plan?
Hvad er koordinater i kartesisk plan?

Video: Hvad er koordinater i kartesisk plan?

Video: Hvad er koordinater i kartesisk plan?
Video: Vektorkoordinater 2024, April
Anonim

Cartesiske koordinater af fly

Udgangspunktet er skæringspunktet mellem x- og y-akserne. Det Cartesiske koordinater af et punkt i fly skrives som (x, y). x- koordinere angiver afstanden til højre (hvis x er positiv) eller til venstre (hvis x er negativ) af y-aksen.

Heri, hvad er kartesiske koordinater med eksempel?

Det Cartesiske koordinater systemet bruger en vandret akse, der kaldes x-aksen, og en lodret akse kaldet y-aksen. Ligninger for linjer i dette system vil have både x- og y-variablen. Til eksempel , ligningen 2x + y = 2 er an eksempel af en linje i dette system.

hvad er forskellen mellem kartesisk plan og koordinatplan? Det Cartesisk fly omtales nogle gange som x-y fly eller den koordinatplan og bruges til at plotte datapar på en to-linje kurve . Men ganske enkelt sagt Kartesisk fly er egentlig bare to tallinjer, hvor den ene er lodret og den anden vandret og begge danner rette vinkler med hinanden.

Heraf, hvad er et kartesisk fly?

EN Kartesisk fly (opkaldt efter den franske matematiker Rene Descartes, som formaliserede dets brug i matematik) er defineret ved to vinkelrette tallinjer: x-aksen, som er vandret, og y-aksen, som er lodret. Ved at bruge disse akser kan vi beskrive ethvert punkt i fly ved hjælp af et ordnet talpar.

Hvordan finder man koordinaterne for et punkt?

For at finde ud af koordinater for et punkt i koordinere system gør du det modsatte. Begynd kl punkt og følg en lodret linje enten op eller ned til x-aksen. Der er dit x- koordinere . Og gør derefter det samme, men følg en vandret linje for at finde y- koordinere.

Anbefalede: