Hvad gør noget til en ikke-elektrolyt?
Hvad gør noget til en ikke-elektrolyt?

Video: Hvad gør noget til en ikke-elektrolyt?

Video: Hvad gør noget til en ikke-elektrolyt?
Video: Elektrolytter - Hvornår og hvorfor skal man bruge dem? 2024, April
Anonim

EN ikke-elektrolyt er et stof, der gør ikke eksisterer i en ionisk form i vandig opløsning. Ingen elektrolytter har tendens til at være dårlige elektriske ledere og dissocierer ikke let til ioner, når de smeltes eller opløses. Løsninger af ikke-elektrolytter ikke lede elektricitet.

Heri, hvad er et eksempel på en ikke-elektrolyt?

En fælles eksempel på en ikke-elektrolyt er glucose eller C6H12O6. Glucose (sukker) opløses let i vand, men fordi det ikke opløses til ioner i opløsning, betragtes det som en ikke-elektrolyt ; opløsninger, der indeholder glucose, leder derfor ikke elektricitet. "Grænseløs." “ ikke-elektrolyt .”

Desuden, hvad gør en elektrolyt? An elektrolyt er et stof, der producerer en elektrisk ledende opløsning, når det opløses i et polært opløsningsmiddel, såsom vand. Det opløste elektrolyt adskilles i kationer og anioner, som dispergeres ensartet gennem opløsningsmidlet.

Ved også, hvad der gør noget til en stærk elektrolyt?

EN stærk elektrolyt er en opløsning/opløst stof, der fuldstændigt eller næsten fuldstændigt ioniserer eller dissocierer i en opløsning. Disse ioner er gode ledere af elektrisk strøm i opløsningen. Stærk syrer, stærk baser og opløselige ioniske salte, der ikke er svag syrer el svag baser er stærke elektrolytter.

Er HCl en ikke-elektrolyt?

Hydrogenchlorid ( HCl ) er en gas i sin rene molekylære tilstand og er en ikke-elektrolyt . Men hvornår HCl er opløst i vand, leder den en strømbrønd, fordi den HCl molekyle ioniseres til hydrogen- og chloridioner. En stærk elektrolyt er en opløsning, hvor en stor del af det opløste stof findes som ioner.

Anbefalede: