Hvad er formen af bcl3?
Hvad er formen af bcl3?

Video: Hvad er formen af bcl3?

Video: Hvad er formen af bcl3?
Video: How to Draw the Lewis Structure of BCl3 (boron trichloride) 2024, April
Anonim

BCls molekylære geometri3 er trigonal plan med symmetrisk ladningsfordeling omkring det centrale atom. Derfor er dette molekyle upolært.

Og hvad er strukturen af BCl3?

BCl3 er et trigonalt plant molekyle ligesom de andre bortrihalogenider og har en bindingslængde på 175 pm. Bemærk, at bor kan have en fuld ydre skal med kun seks valenselektroner. I Lewis struktur til BCl3 det centrale atom (bor) vil kun have seks valenselektroner.

Tilsvarende er BCl3 polær eller upolær? Bortrichlorid, eller BCl3 , er ikke-polær . De tre kloridatomer har en negativ ladning, og den ene bor i midten har en lige stor, men positiv ladning. Bor sidder i midten af molekylet og har tre valenselektroner, så det balancerer de tre chlorider.

Med dette for øje, hvorfor har BCl3 trigonal plan form?

BCl3 har 3 B-Cl enkeltbindinger og intet ensomt par omkring B, derfor 6 valenselektroner omkring B. I henhold til VSEPR-notation tager dette molekyle AX3-notation. Geometrien af BCl3 er trigonal plan . AICI3 har 3 Al-Cl enkeltbindinger og intet ensomt par omkring Al, derfor 6 valenselektroner omkring Al.

Hvad er bindingsvinklen i BCl3?

BCl3 Molekylær geometri og Bond vinkler Hvis vi ser på strukturen, BCl3 molekylær geometri er trigonal plan. Det bindingsvinkel er 120o.

Anbefalede: