Kan infrarød spektroskopi detektere urenheder?
Kan infrarød spektroskopi detektere urenheder?

Video: Kan infrarød spektroskopi detektere urenheder?

Video: Kan infrarød spektroskopi detektere urenheder?
Video: АСМР 🥺 МОЙ МАКИЯЖ и ЛИЧНЫЕ ВОПРОСЫ ❤️ ASMR Make-up 2024, Kan
Anonim

Infrarød spektroskopi bruges i forskning til at identificere prøver, gør kvantitativ analyse, eller opdage urenheder . Infrarød spektroskopi kan bruges på gasformige, flydende eller faste prøver og gør ikke ødelægge prøven i processen.

Bare så, hvordan bestemmer infrarød spektroskopi renhed?

Med det formål at renhed kontrol, spektrale sammenligninger udføres ved at regrediere infrarødt spektrum af en potentielt forurenet prøve på referencen spektrum af den rene forbindelse. Den resulterende korrelationskoefficient, R, er a måle af ligheden mellem begge spektre.

For det andet, hvor pålidelig er infrarød spektroskopi? Infrarød spektroskopi er et kraftfuldt værktøj til at bestemme indholdskoncentrationer og kvalitative egenskaber for mejeriprodukter. Mange eksempler og applikationer viser, at teknikken er præcis og hurtig og kan bruges til processtyring.

For det andet, hvad måler infrarød spektroskopi?

Infrarød spektroskopi er analyse af infrarød lys, der interagerer med et molekyle. IR Spektroskopiske mål atomernes vibrationer, og ud fra dette er det muligt at bestemme de funktionelle grupper. 5 Generelt vil stærkere bindinger og lette atomer vibrere ved en høj strækfrekvens (bølgetal).

Hvordan adskiller FTIR sig fra infrarød spektroskopi?

IR står for ' Infrarød som spænder fra 2,5 µm til 15 µm i det elektromagnetiske spektrum. FTIR på den anden side er -en spektroskopisk teknik. FTIR er meget brugt, fordi det kan producere et interferogram på et sekund. Et interferogram er et komplekst mønster, der indeholder alle infrarød frekvenser.

Anbefalede: