Hvor findes praseodym i naturen?
Hvor findes praseodym i naturen?

Video: Hvor findes praseodym i naturen?

Video: Hvor findes praseodym i naturen?
Video: Helt Rundtosset 2024, April
Anonim

Praseodymium er normalt fundet kun i to forskellige slags malme. De store kommercielle malme, hvori praseodym er fundet er monazit og bastnasit. De vigtigste mineområder er Kina, USA, Brasilien, Indien, Sri Lanka og Australien.

Også at vide er, hvordan findes praseodym?

I dag, praseodym opnås primært gennem en ionbytningsproces fra monazitsand ((Ce, La, Th, Nd, Y)PO4), et materiale rigt på sjældne jordarters grundstoffer. Praseodymium primær anvendelse er som legeringsmiddel med magnesium for at skabe højstyrkemetaller, der bruges i flymotorer.

Desuden, hvornår og hvor blev praseodym fundet? Praseodymium blev først identificeret i 1885, i Wien, af den østrigske videnskabsmand Carl Auer von Welsbach. Det var opdaget i 'didym' et stof, som Carl Mosander fejlagtigt sagde som et nyt grundstof i 1841.

Når man tager dette i betragtning, hvordan bruges praseodym i hverdagen?

Praseodymium er almindeligt Brugt som legeringsmiddel med magnesium for at skabe højstyrkemetaller Brugt i flymotorer. Det er også en komponent af mischmetal, et materiale, der er Brugt at lave flintsten til lightere og i kulbuelys, Brugt i filmindustrien til studiebelysning og projektorlys.

Findes praseodym i jordskorpen?

Praseodymium er et kemisk grundstof med symbolet Pr og atomnummer 59. Praseodymium forekommer altid naturligt sammen med de andre sjældne jorden metaller. Det er den fjerde mest almindelige sjældne- jorden element, der udgør 9,1 ppm af Jordens skorpe , en overflod svarende til bor.

Anbefalede: