Hvad er potentiel barriere i pn junction diode?
Hvad er potentiel barriere i pn junction diode?

Video: Hvad er potentiel barriere i pn junction diode?

Video: Hvad er potentiel barriere i pn junction diode?
Video: Action Potential in the Neuron 2024, Kan
Anonim

Definition: Den potentiel barriere i PN - forbindelsesdiode er barriere hvor sigtelsen kræver yderligere kraft for at krydse regionen.

På samme måde spørges der, hvad der menes med barrierepotentiale?

Barriere potentiale i et PN-kryds refererer til potentiel nødvendigt for at overvinde barriere ved PN-krydset. Når et P-materiale og N-materiale bringes i kontakt i en forbindelse, krydser nogle af elektronerne i N-materialet nær krydset til P-materialet. Dette er kendt som barriere potentiale.

hvad menes med udtømningsregion og potentiel barriere i junction diode? Udtømningslag er område skabt omkring p-n knudepunkt som er blottet for gratis ladningsbærere og har immobile ioner. knudepunkt når p-n knudepunkt er dannet.

Så hvordan dannes potentiel barriere i en pn junction diode?

Dannelse af udtømningsregionen-I det øjeblik af PN-krydsdannelse frie elektroner i nærheden af knudepunkt diffus på tværs af knudepunkt ind i P-området og kombiner med huller. Udtømningsregionen fungerer nu som en Barriere . Barriere potentiale . Det elektriske felt dannet i udtømningsregionen fungerer som en barriere.

Hvordan dannes potentiel barriere?

Barriere potentiale : Det elektriske felt dannet i udtømningsregionen fungerer som en barriere . Ekstern energi skal tilføres for at få elektronerne til at bevæge sig hen over barriere af det elektriske felt. Det potentiel forskel, der kræves for at bevæge elektronerne gennem det elektriske felt, kaldes barriere potentiale.

Anbefalede: