Hvad er så specielt ved en firkant?
Hvad er så specielt ved en firkant?

Video: Hvad er så specielt ved en firkant?

Video: Hvad er så specielt ved en firkant?
Video: Vi er ikke rigtig voksne, vi er ikke rigtig børn fra Bølle bob alle tiders helt 2024, April
Anonim

Definition: A firkant er en firkant med alle fire vinkler rette vinkler og alle fire sider af samme længde. Så -en firkant er en særlig slags rektangel, det er et, hvor alle siderne har samme længde. Således hver firkant er et rektangel, fordi det er en firkant med alle fire vinkler rette vinkler.

Ydermere, er et kvadrat et rektangel Sandt eller falsk?

Parallelogram: En firkant med modsatte sider, der er parallelle og lige lange. Rektangel : Et parallelogram med fire 90 graders vinkler. Rhombus: Et parallelogram med fire lige lange sider. Firkant: Et rektangel med fire lige lange sider.

er en rombe en firkant? EN rombe er en firkant med alle sider lige lange. EN firkant er en firkant med alle sider lige lange og alle indvendige vinkler rette vinkler. således en rombe er ikke en firkant medmindre vinklerne alle er rette vinkler. EN firkant imidlertid er en rombe da alle fire sider er af samme længde.

Når man tager dette i betragtning, hvorfor kan et kvadrat opfattes som et specielt rektangel?

Hvis alle dens side er lige, så bliver den firkant . Altså, a kvadrat kan opfattes som et særligt rektangel . (b) Vi ved, at i et parallelogram er modsatte sider parallelle såvel som lige store og modsatte vinkler er lige store. Hvis dens modsatte vinkler er rette vinkler, bliver den til en rektangel.

Hvilke andre former er en firkant?

Et kvadrat er en type rektangel , kun en hvor alle fire sider har samme længde. Endelig er der rombe , som er en firesidet form med sider lige lang. Det vinkler kan være 90 grader, men det behøver de ikke at være. Så en firkant er en rombe , men ikke alle rombe er en firkant.

Anbefalede: