Indholdsfortegnelse:

Hvad er tre typer kalksten?
Hvad er tre typer kalksten?

Video: Hvad er tre typer kalksten?

Video: Hvad er tre typer kalksten?
Video: 3. Different types of Lime 2024, Kan
Anonim

De mange typer af kalksten omfatter kridt, koralrev, dyreskalkalksten, travertin og sort kalksten

  • Kridt – Dovers hvide klipper. De berømte White Cliffs of Dover består af kridt, en type kalksten .
  • Koralrev Kalksten .
  • Dyreskal Kalksten .
  • Kalksten Variety - Travertin.
  • Sort Kalksten Klippe.

Også at vide er, hvad kalksten bruges til?

Det er råmaterialet til fremstilling af brændt kalk (calciumoxid), læsket kalk (calciumhydroxid), cement og mørtel. Pulveriseret kalksten er bruges som et jordforbedringsmiddel til at neutralisere sur jord (landbrugskalk). Er knust for brug som tilslag - den solide base til mange veje såvel som i asfaltbeton.

Også, er kalksten sedimentær bjergart eller metamorf? Kalksten er defineret af disse to kriterier: det er en sedimentær bjergart (1), og den er sammensat af calciumcarbonat (2). Der er andre sten, der er sammensat af calciumcarbonat. Carbonatit er en sjælden type magmatisk bjergart og marmor er en almindelig metamorf bjergart.

Bare så, hvordan dannes kalksten?

Der dannes kalksten på to måder. Det kan være dannet ved hjælp af levende organismer og ved fordampning. Havlevende organismer såsom østers, muslinger, muslinger og koraller bruger calciumcarbonat (CaCO3) fundet i havvand til at skabe deres skaller og knogler.

Hvorfor bruges kalksten i cement?

Det kalksten fungerer som en frøkrystal for cement , bedre fordeling af reaktionsprodukterne og forøgelse af reaktiviteten af cement . Som der altid er uhydreret cement i beton , vil denne ændring ikke have nogen reel målbar effekt på brug af flyveaske.

Anbefalede: