Hvad er forskellen mellem spredning af kontinental drift af havbunden og pladetektonik?
Hvad er forskellen mellem spredning af kontinental drift af havbunden og pladetektonik?

Video: Hvad er forskellen mellem spredning af kontinental drift af havbunden og pladetektonik?

Video: Hvad er forskellen mellem spredning af kontinental drift af havbunden og pladetektonik?
Video: 🌎 TECTONICA DE PLACAS completo 🌋 {Movimiento de las placas, Principales Placas, Deriva continental} 2024, April
Anonim

Kontinental drift teori blev udviklet for at forklare hvordan havbundens spredning skal påvirke kontinenter . Pladetektonisk teori blev udviklet til at forklare placeringen af oceaniske skyttegrave, vulkaner og placeringen af forskellige typer jordskælv.

På samme måde kan man spørge, hvordan er havbundens spredning af kontinentaldrift og pladetektonik relateret?

Havbundsspredning hjælper med at forklare kontinental drift i teorien om pladetektonik . Når oceanisk plader divergerer, forårsager spændingsspænding, at der opstår brud i litosfæren. Ved en breder sig center, stiger basaltisk magma op af frakturerne og afkøles på havbund at danne ny havbund.

Efterfølgende er spørgsmålet, hvad er den største forskel mellem kontinentaldrift og pladetektonisk quizlet? Kontinental drift mener, at kontinenter flyttet på grund af havbundens magnetisme. Pladetektonik mener, at litosfæren og astenosfæren i kontinenter fik dem til at flytte.

Når man tager dette i betragtning, hvordan adskiller Continental Drift sig fra pladetektonik?

Det forskel mellem kontinental drift og pladetektonik er det teorien om kontinental drift siger, at verden bestod af et enkelt kontinent. Teorien om plade - tektonik , på den anden side, at jordens overflade er opdelt i antal af skift plader eller plader.

Hvad har pladetektonikken, som kontinentaldrift ikke har?

I det 20. århundrede indså forskerne, at jordskorpen er ikke ét stykke, men består af mange enorme tektoniske plader hvorpå kontinenter ride. Over millioner af år har kontinenter driver ind i nye konfigurationer. Konvektion i den smeltede sten i Jordens kappe driver bevægelse af plader.

Anbefalede: