Hvordan forbliver en galakse sammen?
Hvordan forbliver en galakse sammen?

Video: Hvordan forbliver en galakse sammen?

Video: Hvordan forbliver en galakse sammen?
Video: Why Are There Black Holes At The Center Of Galaxies? 2024, April
Anonim

Det gør galakser trække sig tilbage fra hinanden; så de er ikke "fanget" i et "tyngdefelt". Tyngdekraften er det, der rummer alt i universet sammen . Selvom tyngdekraften kunne siges til holde en planet sammen , og forhindre alt på den planet i at flyde væk.

Når man tager dette i betragtning, hvad holder en galakse sammen?

Tyngdekraft. Alle stjernerne i en galakse er alle tiltrukket af hinanden. Der er også en stor mængde stof, som aldrig er blevet set (kaldet "mørkt stof"), som hjælper med at holde galakser sammen.

Efterfølgende er spørgsmålet, hvad der forhindrer stjernerne i en galakse i at bevæge sig væk fra hinanden? Rummet udvides fra Big Bang og accelerationen af mørk energi. Men objekterne indlejret i rummet, som planeter, stjerner , og galakser forblive nøjagtig samme størrelse. Når rummet udvides, bærer det galakser væk fra hinanden . Indenfor Mælkevejen , tyngdekraft holder stjernerne sammen og det samme med solsystemet.

Folk spørger også, hvordan forbliver Mælkevejen sammen?

Det Mælkevejen er faktisk en galakse -- et stort system af stjerner, gas (for det meste brint), støv og mørkt stof, der kredser om et fælles centrum og er bundet sammen ved tyngdekraften. I modsætning til hvad folk tror, er vores solsystem ikke i centrum af galaksen. Det Mælkevejen er kun en af milliarder af galakser i universet.

Holder sorte huller galakser sammen?

Ifølge computermodeller og teori er det ikke nødvendigt for en galakse at have en sort hul i dets centrum. Massen af stjerner og gasskyer i galakse tiltrækker og denne gravitationsattraktion holder mange galakser sammen.

Anbefalede: