Hvad er et eksempel på stabil ligevægt?
Hvad er et eksempel på stabil ligevægt?

Video: Hvad er et eksempel på stabil ligevægt?

Video: Hvad er et eksempel på stabil ligevægt?
Video: Stable, Unstable, and Neutral Equilibrium 2024, Kan
Anonim

En bog, der ligger på en vandret flade, er en eksempel af stabil ligevægt . Hvis bogen løftes fra den ene kant og derefter får lov at falde, vil den vende tilbage til sin oprindelige position. Andet eksempler af stabil ligevægt er kroppe, der ligger på gulvet, såsom stol, tablet osv.

Ved også, hvad en stabil ligevægt er?

Definition af stabil ligevægt .: en tilstand af ligevægt af et legeme (såsom et pendul, der hænger direkte nedad fra dets støttepunkt), således at når kroppen er let forskudt, har den en tendens til at vende tilbage til sin oprindelige position - sammenlign ustabil ligevægt.

Efterfølgende er spørgsmålet, hvordan opnår man ligevægt? Når det efterspurgte beløb svarer til det leverede beløb, så marked ligevægt (alias udbud-efterspørgsel ligevægt ) er opnået , hvor mængden er lig med ligevægt mængde og prisen er lig med ligevægt pris.

For det andet, hvad mener du med stabil og ustabil ligevægt?

Ligevægt er en tilstand af et system, som gør ikke ændre sig. An ligevægt anses stabil (for nemheds skyld vi vil overveje asymptotisk stabilitet kun), hvis systemet altid vender tilbage til det efter små forstyrrelser. Hvis systemet bevæger sig væk fra ligevægt efter små forstyrrelser, så den ligevægt er ustabil.

Hvad er ligevægtsprincipperne?

Et par almindelige principper ligevægt er: Twoforce princip : Angiver, at hvis to styrker er i ligevægt de skal være ens, modsat og collinear. Tre kraft princip : Angiver, at hvis tre styrker er i ligevægt så skal resultanten af to kræfter være ens, modsat og kollineær med den tredje kraft.

Anbefalede: