Hvorfor betragtes DNA'et som det genetiske materiale?
Hvorfor betragtes DNA'et som det genetiske materiale?

Video: Hvorfor betragtes DNA'et som det genetiske materiale?

Video: Hvorfor betragtes DNA'et som det genetiske materiale?
Video: Biology: DNA is the Genetic Material 2024, Kan
Anonim

Med undtagelse af visse vira, DNA snarere end RNA bærer det arvelige genetiske kode i alt biologisk liv på Jorden. DNA er både mere modstandsdygtig og lettere at reparere end RNA. Som resultat, DNA fungerer som en mere stabil bærer af genetisk information det er afgørende for overlevelse og reproduktion.

Udover dette, hvorfor kaldes DNA som genetisk materiale?

Nå, din genetisk materiale kendt som deoxyribonukleinsyre ( DNA ) er årsagen. DNA er det arvelige materiale findes i kernen af eukaryote celler (dyr og plante) og cytoplasmaet af prokaryote celler (bakterier), der bestemmer organismens sammensætning.

Udover ovenstående, hvad er beviset for, at DNA er det genetiske materiale? 3 Hershey og Chase's Experiment (1952) Yderligere bevis på, at DNA er det genetiske materiale kom fra eksperimenter udført af Hershey og Chase. Disse forskere undersøgte transmissionen af genetiske information i en virus kaldet T2-bakteriofagen, som brugte Escherichia coli som værtsbakterie (figur 1.4).

Derfor, hvorfor betragtes DNA som det genetiske materiale i stedet for proteiner?

Mange videnskabsmænd på den tid troede faktisk, at det var det protein fordi der er 20 forskellige aminosyrer til at bygge en protein polymer, mens DNA polymerer er lavet af kun fire nukleotidbaser.

Hvorfor betragtes DNA som et bedre genetisk materiale end RNA?

DNA har mistet en 'hydroxylgruppe' i sit 'ribosesukker' i forhold til RNA . Denne eneste forskel gør DNA en yndet genetisk materiale over RNA fordi jeg) DNA er mere stabil - RNA molekyler har den hydroxylgruppe, der går tabt i DNA . RNA er et 'enkeltstrenget molekyle', der er mere udsat for nedbrydning.

Anbefalede: