Hvorfor satte de kæder på reoler?
Hvorfor satte de kæder på reoler?

Video: Hvorfor satte de kæder på reoler?

Video: Hvorfor satte de kæder på reoler?
Video: Justering af skivebremser (hydrauliske skivebremser samt mekaniske skivebremser) 2024, Kan
Anonim

Formålet var at forhindre, at bøger blev stjålet og blev typisk kun gjort på mere værdifulde bøger. Et lænket bibliotek er et bibliotek, hvor bøgerne er knyttet til deres reol ved en kæde , som er tilstrækkelig lang til, at bøgerne kan tages fra deres hylder og læst, men ikke fjernet fra selve biblioteket.

På denne måde, hvorfor lænkede klostre deres bøger til hylder?

I det middelalder, hvornår klostre var det nærmest svarende til et offentligt bibliotek, opbevarede munkene værker i deres carrels. For at øge udbredelsen blev disse værker til sidst lænket til skrå skriveborde eller talerstole, hvilket gav ejerskab af et værk til en bestemt talerstol frem for en bestemt munk.

Derudover, er biblioteket i Game of Thrones ægte? Citadellet bibliotek , som var ret fremtrædende i sæson 6 og 7 af A Game of Thrones (GoT), er et eksempel på en fantasi bibliotek som tydeligt afspejler historiske modparter.

Også spurgt, hvor er det lænkede bibliotek?

Det Lænket bibliotek i Wells Cathedral, i Wells, England, huser bøger udgivet før 1800. The bibliotek har omkring 2.800 bind i emner lige fra teologi og historie, til videnskab og medicin, til udforskning og sprog.

Hvordan opbevares bøger på biblioteket?

Bøger føres på hylder i en særlig rækkefølge, så de er nemme at finde. Bøger om andre ting får ofte et særligt nummer, der henviser til, hvad de handler om. Herefter lægges de på hylden i rækkefølge. Et talsystem brugt af mange biblioteker er Deweys decimalsystem.

Anbefalede: