Hvad kaldes en trekant med én 90 graders vinkel?
Hvad kaldes en trekant med én 90 graders vinkel?

Video: Hvad kaldes en trekant med én 90 graders vinkel?

Video: Hvad kaldes en trekant med én 90 graders vinkel?
Video: 90 Degree Triangle-Right Triangle Basics 2024, Kan
Anonim

EN trekant med en 90 ° vinkel er hedder -en retvinklet trekant.

Hvad kaldes en trekant med en 90 graders vinkel i den?

EN retvinklet trekant (amerikansk engelsk) eller ret -vinklet trekant (britisk engelsk) er en trekant i hvilken vinkel er en ret vinkel (det er en 90 - graders vinkel ). Siden modsat ret vinkel er hedder hypotenusen (side c på figuren).

Ligeledes, hvad kalder man en trekant med en buet side? Grænsen for en Reuleaux trekant er en kurve med konstant bredde baseret på en ligesidet trekant . Alle punkter på en side er lige langt fra det modsatte toppunkt.

Desuden, hvad hedder en trekant med én ret vinkel?

En retvinklet trekant har en indvendig vinkel, der er en ret vinkel (90º). Disse trekanter kan være ligebenet eller scalene. Dette er en retvinklet skalatrekant, fordi nej sider har samme længde. Det side modsatte den rette vinkel kaldes hypotenusen.

Hvad er 3 4 5 trekantreglen?

Nogen trekant hvis sider er i forholdet 3 : 4 : 5 er en ret trekant . Sådan trekanter der har deres sider i forholdet mellem hele tal kaldes Pythagoras tripler. Hvis du ganger siderne med et hvilket som helst tal, vil resultatet stadig være en ret trekant hvis sider er i forholdet 3 : 4 : 5 . For eksempel 6, 8 og 10.

Anbefalede: