Hvilke firkanter har modsatte sider parallelle?
Hvilke firkanter har modsatte sider parallelle?

Video: Hvilke firkanter har modsatte sider parallelle?

Video: Hvilke firkanter har modsatte sider parallelle?
Video: Короткая Женская стрижка Пошагово | Уроки стрижек | Полная Технология выполнения короткой стрижки! 2024, September
Anonim

En firkant med de modsatte sidelinjer parallelle er kendt som a parallelogram . Hvis der kun kræves et par modstående sider for at være parallelle, er formen en trapez. Et trapez, hvor de ikke-parallelle sider er lige lange, kaldes ligebenet.

Hvad kaldes derfor en firkant uden parallelle sider?

En trapez ( hedder et trapez i Storbritannien) har et par modsatte sider parallelle . Og et trapez ( hedder en trapez i Storbritannien) er en firkant med INGEN parallelle sider : Trapez.

For det andet, har en rombe modsatte sider, der er parallelle? EN Rhombus er en flad form med 4 lige lige sider . Modsatte sider er parallel , og modsat vinkler er lige (det er et parallelogram). Og diagonalerne "p" og "q" af -en rombe halver hinanden i rette vinkler.

Ligeledes har alle firkanter parallelle sider?

Trapezoider har kun et par parallelle sider ; parallelogrammer har to par parallelle sider . En trapez kan aldrig være et parallelogram. Trapezoider er firesidede polygoner, så de er alle firkantede.

Er trapez en polygon?

EN trapez er en polygon . Det er en lukket, flad form, og dens sider er alle lige. Det er en firkant, hvilket betyder, at den har fire sider. Det betyder, at som en polygon , den har også fire vinkler.

Anbefalede: