Hvad er eksempler på Lewis-syrer?
Hvad er eksempler på Lewis-syrer?

Video: Hvad er eksempler på Lewis-syrer?

Video: Hvad er eksempler på Lewis-syrer?
Video: Lewis Acids and Bases 2024, April
Anonim

Lewis syrer

Eksempler omfatter kobber (Cu2), jern (Fe2+ og Fe3+) og hydrogenion (H+). Et atom, ion eller molekyle med en ufuldstændig oktet af elektroner kan acceptere elektroner. Eksempler omfatter bor trifluorid (BF3) og aluminiumfluorid (AlF3).

Desuden, hvad kan fungere som en Lewis-syre?

Lewis syrer acceptere et elektronpar. Lewis syrer er elektrofile, hvilket betyder, at de er elektrontiltrækkende. Ved limning med en base syre bruger sin laveste ubesatte molekylære orbital eller LUMO (figur 2). Et atom, ion eller molekyle med en ufuldstændig oktet af elektroner kan handle som en Lewis-syre (f.eks. BF3, AlF3).

Ligeledes er HCl en Lewis-syre? EN Lewis-syre er en elektron-par acceptor; -en Lewis base er en elektronpardonor. Et eksempel er HCl vs H+: HCl er en klassiker syre , men ikke en Lewis-syre ; H+ er en Lewis-syre når det danner et addukt med en Lewis grundlag.

Tilsvarende, hvad er Lewis-base med eksempel?

EN Lewis base , så er enhver art, der har en fyldt orbital indeholdende et elektronpar, som ikke er involveret i binding, men som kan danne en dativbinding med en Lewis-syre at danne en Lewis addukt. Til eksempel , NH3 er en Lewis base , fordi den kan donere sit enlige elektronpar.

Hvordan identificerer du Lewis-syrer og -baser?

Identificer syre og grundlag i hver Lewis-syre – grundlag reaktion. Strategi: I hver ligning , identificere den reaktant, der er elektronmangel, og den reaktant, der er en elektronpardonor. Den elektronmangelfulde forbindelse er Lewis-syre , hvorimod den anden er Lewis base.

Anbefalede: