Er QP en tilstandsfunktion?
Er QP en tilstandsfunktion?

Video: Er QP en tilstandsfunktion?

Video: Er QP en tilstandsfunktion?
Video: ¿Qué es la ENTALPÍA? 🇭 2024, Kan
Anonim

qp . Arbejde er en stat egenskab, da den er direkte proportional med objektets afstand bevæget mod den modsatte kraft, og denne afstand afhænger af den valgte vej. Da deltaU = W + q, og arbejde er a statens funktion , ser det ud til, at den varme, der afgives, også skal være afhængig af stien.

Deraf, hvad er QP i termodynamik?

Re: Qv og Qp i delta U-ligninger [ENDORSED] q(v) er varme ved konstant volumen og q(p) er varme ved konstant tryk. Tænk på formlen ΔU = q+w. ΔU er ændringen i systemets indre energi.

Ydermere, hvad er statslige funktioner? Den termodynamiske stat af et system refererer til temperaturen, trykket og mængden af tilstedeværende stof. Statslige funktioner kun afhænge af disse parametre og ikke af, hvordan de blev nået. Eksempler på statslige funktioner omfatter tæthed, indre energi, entalpi, entropi. To eksempler på vej funktioner er varme og arbejde.

På samme måde bliver det spurgt, er QA en tilstandsfunktion?

Varme og arbejde er ikke statslige funktioner . Arbejde kan ikke være en statens funktion fordi den er proportional med afstanden et objekt flyttes, hvilket afhænger af den sti, der bruges til at gå fra initial til slut stat . Termodynamiske egenskaber, der ikke er statslige funktioner beskrives ofte med små bogstaver (q og w).

Hvad er forskellen mellem tilstandsfunktion og stifunktion?

Statslige funktioner defineres ved at sammenligne dem med sti funktioner . Som nævnt før, a statens funktion er en ejendom, hvis værdi ikke afhænger af sti taget for at nå det specifikke fungere eller værdi. Sti funktioner er funktioner der afhænger af sti taget for at nå den specifikke værdi.