Hvorfor er magnesium mindre reaktivt end natrium?
Hvorfor er magnesium mindre reaktivt end natrium?

Video: Hvorfor er magnesium mindre reaktivt end natrium?

Video: Hvorfor er magnesium mindre reaktivt end natrium?
Video: Торий 2024, Kan
Anonim

Natrium er en mere elektropositivt metal, hvilket betyder, at det "hader" elektroner mere end magnesium derfor har den brug for mindre energi til at kaste elektroner end magnesium gør. Det er de vigtigste faktorer, der forklarer hvorfor natrium metal er mere reaktiv end magnesium metal!

Også spurgt, er magnesium mere eller mindre reaktivt end natrium?

Disse metaller er mindre reaktiv end det nærliggende alkalimetal. Magnesium er mindre aktiv end natrium ; calcium er mindre aktiv end kalium; og så videre. Disse metaller bliver mere aktiv, når vi går ned i kolonnen. Magnesium er mere aktiv end beryllium; calcium er mere aktiv end magnesium ; og så videre.

hvorfor er magnesium mindre reaktivt end natrium i vand? Natrium er mere reaktiv end magnesium når den placeres i en vandig opløsning på grund af den familie, den er i. Altså pga Mg er en del af jordalkalimetallerne, anses det for meget mindre reaktiv end ethvert grundstof i gruppe 1 i det periodiske system.

Ved også, hvad der er mere reaktivt mellem natrium og magnesium?

Så valenselektronen ind natrium er lettere at blive doneret og bidrager dermed til høj reaktivitet . Du kan sammenligne elektronegativitetsværdien af begge elementer, natrium er 0,93, mens magnesium er 1,31 til metaller, lavere elektronegativitet betyder mere reaktive ..

Hvorfor er beryllium mindre reaktivt end magnesium?

Beryllium metal er relativt ureaktivt ved stuetemperatur, især i sin massive form. Magnesium er mere elektropositive end det amfotere beryllium og reagerer mere let med de fleste ikke-metaller.

Anbefalede: