Hvad er ækvivalente hydrogener?
Hvad er ækvivalente hydrogener?

Video: Hvad er ækvivalente hydrogener?

Video: Hvad er ækvivalente hydrogener?
Video: NMR Made Easy! Part 2A - Equivalent Hydrogens - Organic Chemistry 2024, Kan
Anonim

Ækvivalente hydrogener er H-atomer, der er fuldstændigt udskiftelige med hensyn til deres rolle i molekylet. I tilfældet med HNMR er de to Hydrogener på kulstof 1 er tilsvarende fordi de giver det samme signal på spektret. Det Hydrogener ved kulstof 2 er tilsvarende til hinanden.

På samme måde, hvad er ikke-ækvivalente hydrogener?

Grundlæggende ordforråd: Tilsvarende protoner : protoner der er identiske på alle måder. De har det samme magnetiske miljø, hvilket giver dem den samme spin flip energi. Ikke-ækvivalente protoner : protoner der kun skal adskille sig på en enkelt måde. Disse protoner ikke har det samme magnetiske miljø.

Spalter ækvivalente hydrogener desuden? Kemisk tilsvarende protoner gør ikke par. (Derfor protoner på samme C gør ikke dele hinanden.) Her er et eksempel på et molekyle, hvis protoner er alle kemisk tilsvarende . NMR-absorptionsspektret vil have én top.

Hvad er derfor et brintmiljø?

Dette refererer til strukturen af molekylet. Det kemiske skift og spaltningsmønster for ethvert H-atom i HNMR-spektret giver information om de andre atomer i nærheden. Funktionelle grupper, der støder op til brint omfatter det miljø . Funktionelle grupper, der støder op til brint omfatter det miljø.

Hvordan ved man, om kulstof er ækvivalent?

1. Antallet af signaler fortæller os hvis der er tilsvarende kulstof . en. Hvis antallet af signaler er mindre end det samlede antal kulstof i molekylet er der mindst et par af tilsvarende kulstof.

Anbefalede: