Hvad er den overordnede geometri af benzenringen?
Hvad er den overordnede geometri af benzenringen?

Video: Hvad er den overordnede geometri af benzenringen?

Video: Hvad er den overordnede geometri af benzenringen?
Video: Geometry Final Exam Review - Study Guide 2024, Marts
Anonim

Benzenringen består af seks carbonatomer atomer bundet i en flad eller plan sekskant ring. Hvert kulstof er bundet til en brint på grund af de tre alternerende dobbeltbindinger. Dette afslører, at hvert kulstof er bundet til 3 andre og en dobbeltknogle. Derfor er den molekylære geometri ved hvert kulstof trigonal plan.

Med dette i øjesyn, hvordan ser en benzenring ud?

Den mest almindeligt stødte på aromatisk sammensatte er benzen . Den sædvanlige strukturelle repræsentation for benzen er en seks carbon ring (repræsenteret af en sekskant), som omfatter tre dobbeltbindinger. Et alternativt symbol bruger en cirkel inde i sekskanten til at repræsentere de seks pi-elektroner.

Ligeledes, hvad er bindingsvinklen for benzen? Benzen er en plan regulær sekskant, med bindingsvinkler på 120°. Dette er let forklaret. Det er en regulær sekskant, fordi alle obligationer er identiske. Delokaliseringen af elektronerne betyder, at der ikke er alternerende dobbelt og enkelt obligationer.

Med dette i øjesyn, hvorfor danner benzen en ring?

Der er altså ikke nok til form dobbeltbindinger på alle kulstofatomerne, men de "ekstra" elektroner gør styrke alle båndene på ring ligeligt. Den resulterende molekylære orbital har À symmetri. Denne delokalisering af elektroner er kendt som aromaticitet og giver benzen stor stabilitet.

Hvordan lugter benzen?

Benzen har en sød, aromatisk, benzin- synes godt om lugt. De fleste individer kan begynde at lugte benzen i luft ved 1,5 til 4,7 ppm. Lugttærsklen giver generelt tilstrækkelig advarsel for akut farlige eksponeringskoncentrationer, men er utilstrækkelig for mere kroniske eksponeringer.

Anbefalede: