Hvordan dannes sølvsulfatopløsning?
Hvordan dannes sølvsulfatopløsning?

Video: Hvordan dannes sølvsulfatopløsning?

Video: Hvordan dannes sølvsulfatopløsning?
Video: Formation of Silver metal from Silver nitrate with copper 2024, Marts
Anonim

Syntesen af sølv (II) sulfat (AgSO4) med en divalent sølv ion i stedet for en monovalent sølv ion blev første gang rapporteret i 2010 ved at tilsætte svovlsyre til sølv (II) fluorid (HF undslipper). Det er et sort fast stof, der nedbrydes eksotermt ved 120 °C med udvikling af ilt og dannelse af pyrosulfatet.

Simpelthen sådan, er sølvsulfat opløseligt eller uopløseligt?

Sølvsulfat er marginalt opløseligt i vand . Når vi brugte udtryk som "opløselig" eller "uopløselig", antyder det en "enten/eller"-tilstand. Der er ingen fuldstændig uopløselige forbindelser. Selv det mest "uopløselige" salt vil opløses i en lille grad.

er sølvsulfat farligt? ANSES A FARLIG STOF I HENHOLD TIL OSHA 29 CFR 1910.1200. Risiko for alvorlig øjenskade. Irriterer åndedrætsorganerne og huden. Sulfater absorberes ikke godt oralt, men kan forårsage diarré.

Udover ovenstående, hvad bruges sølvsulfat til?

Sølv (JEG) sulfat er en substandard erstatning for sølv cyanid i sølv plettering. Det er også Brugt i medicinske bandager brug at klæde åbne sår pga sølv er et naturligt antibiotikum. Sølv (II) sulfat er bruges som et oxidationsmiddel af umættede organiske stoffer og aromatiske stoffer.

Hvad er opløselighedsproduktet for sølvsulfat?

Det opløselighedsprodukt af sølvsulfat Ag2SO4 er 1,5 x 10-5 ved 25 °C. Beregn opløselighed af dette salt fra sin opløselighedsprodukt.

Anbefalede: