Hvilken slags molekyler udgør nukleinsyrer?
Hvilken slags molekyler udgør nukleinsyrer?

Video: Hvilken slags molekyler udgør nukleinsyrer?

Video: Hvilken slags molekyler udgør nukleinsyrer?
Video: Information Enigma: Where does information come from? 2024, Kan
Anonim

Nukleinsyrer er molekyler lavet op af nukleotider som styrer cellulære aktiviteter såsom celledeling og proteinsyntese. Hver nukleotid er lavet op af et pentosesukker, en nitrogenholdig base og en fosfatgruppe. Der er to typer af nukleinsyrer : DNA og RNA.

På samme måde kan man spørge, hvilken type molekyle er en nukleinsyre?

Nukleinsyrer er de biopolymerer eller små biomolekyler, der er essentielle for alle kendte livsformer. Udtrykket nukleinsyre er det overordnede navn for DNA og RNA . De er sammensat af nukleotider, som er monomererne lavet af tre komponenter: et 5-kulstofsukker, en fosfatgruppe og en nitrogenholdig base.

På samme måde, hvad er de 2 slags nukleinsyrer? De to hovedtyper af nukleinsyrer er deoxyribonukleinsyre (DNA ) og ribonukleinsyre (RNA). DNA er det genetiske materiale findes i alle levende organismer, lige fra encellede bakterier til flercellede pattedyr. Det findes i kernen af eukaryoter og i kloroplaster og mitokondrier.

På denne måde, hvad består nukleinsyrer af?

Alle nukleinsyrer er består af de samme byggesten (monomerer). Kemikere kalder monomererne "nukleotider". De fem stykker er uracil, cytosin, thymin, adenin og guanin. Uanset hvilken naturfagsklasse du går i, vil du altid høre om ATCG, når du ser på DNA. Uracil findes kun i RNA.

Hvad er almindelige eksempler på nukleinsyrer?

To eksempler på nukleinsyrer omfatter deoxyribonukleinsyre syre (bedre kendt som DNA) og ribonuklein syre (bedre kendt som RNA).

Anbefalede: