Hvordan finder du det langsomste trin i en mekanisme?
Hvordan finder du det langsomste trin i en mekanisme?

Video: Hvordan finder du det langsomste trin i en mekanisme?

Video: Hvordan finder du det langsomste trin i en mekanisme?
Video: По следам древней цивилизации? 🗿 Что, если мы ошиблись в своем прошлом? 2024, April
Anonim

Reaktion mellemprodukter dannes i en trin og derefter indtages i en senere trin af reaktionsmekanisme . Det langsomste skridt i mekanisme kaldes sats bestemmende eller satsbegrænsende trin . Det overordnede reaktion sats bestemmes af satserne for trin op til (og inklusive) den ratebestemmende trin.

Også at vide er, hvordan finder du det langsomste trin i en reaktion?

Satsen bestemmende trin er langsomste skridt af et kemikalie reaktion der bestemmer hastigheden (hastigheden), hvormed den samlede reaktion indtægter.

Svar

  1. Det hastighedsbestemmende trin er det andet trin, fordi det er det langsomme trin.
  2. 2NO+2H2→N2+2H2O.
  3. Mellemprodukterne i denne reaktion er N2O2 og N2O.

Derudover, hvad er første ordens reaktion? EN først - ordrereaktion er en reaktion der forløber med en hastighed, der afhænger lineært af kun én reaktantkoncentration.

Også at vide er, hvorfor det hastighedsbestemmende trin er det langsomste trin i en reaktionsmekanisme?

Det sats - bestemmende trin er det langsomste trin i en reaktionsmekanisme . Fordi det er langsomste , det bestemmer sats af det samlede reaktion . Dette vil blive udforsket mere detaljeret senere. Ændring i koncentration af kemikalier over tid: Et plot af tid versus koncentration for to arter i kemisk ligevægt.

Hvordan finder du den overordnede reaktion?

Det overordnet reaktion hastigheden bestemmes af hastighederne for trinene op til (og inklusive) det langsomste elementære trin. Det langsomste trin i en reaktion mekanisme kaldes det hastighedsbestemmende eller hastighedsbegrænsende trin. For vores eksempelmekanisme i det foregående afsnit er det hastighedsbegrænsende trin det første elementære trin.

Anbefalede: