Hvilken har mindre størrelse Na eller Na+?
Hvilken har mindre størrelse Na eller Na+?

Video: Hvilken har mindre størrelse Na eller Na+?

Video: Hvilken har mindre størrelse Na eller Na+?
Video: Как покрасить волосы в Бежевый Блонд краской в домашних условиях | Перехожу в Бежево-Золотой блонд 2024, Kan
Anonim

Ja Na+ er mindre end Na fordi Na+ er dannet, når en elektron er tabt fra Na atom, Således stiger den effektive kerneladning bcz antallet af protoner overstiger antallet af elektroner. Dette resulterer i at bringe valensskallen lidt tættere på kernen på grund af et meget stærkt nukleart træk.

Udover dette, hvilken har en større radius Na+ eller NE?

Ne vil have større radius end Na+1 fordi i Ne der er lige mange elektroner og antallet af protoner. Så på grund af den øgede nukleare ladning, sammenlignet med det neutrale Na-atom, bliver den stabile konfiguration af Na-atomet forstyrret, og elektronerne trækkes mod kernen.

På samme måde, hvorfor er Cl større end Na+? Na+ og Cl - Relativ størrelse. Imidlertid, Cl - betyder, at der er ekstra elektroner, som ville tilføje en frastødende kraft mellem elektronerne og resultere i en større elektronfelt og en større størrelse. Na+ mangler en elektron, så protonerne har et tættere greb om en lavere mængde e-, hvilket resulterer i en mindre størrelse.

Også at vide er, hvorfor er Na+-ionen mindre end et neutralt Na-atom?

Det smarteste svar! Na+ ion er mindre end Na fordi Na mister sin ene elektron til at blive Na+ ion så den positive ladning af kerne pr. tilstedeværende elektron vil stige, og det resulterer i mere elektrostatiske tiltrækningskraft. Derfor falder størrelsen.

Hvorfor er F større end Na+?

F atomnummer er 9 med 9-elektroner og 9-protoner. Så i tilfælde af Na+ , F -, Na+ er mindre i størrelse på grund af elektron-proton tiltrækning men F - er større i størrelse på grund af elektron-elektron frastødning sammenlignet med elektron-proton tiltrækning..

Anbefalede: