Hvad er funktionen algebra?
Hvad er funktionen algebra?

Video: Hvad er funktionen algebra?

Video: Hvad er funktionen algebra?
Video: Hvad er en funktion? 2024, Kan
Anonim

EN fungere er en ligning, der kun har ét svar for y for hver x. EN fungere tildeler nøjagtigt et output til hver input af en specificeret type. Det er almindeligt at nævne en fungere enten f(x) eller g(x) i stedet for y. f(2) betyder, at vi skal finde værdien af vores fungere når x er lig med 2.

I overensstemmelse hermed, hvad er definitionen af funktion i algebra?

En teknisk definition af en fungere er: en relation fra et sæt af input til et sæt af mulige output, hvor hvert input er relateret til præcis én output. Vi kan skrive udsagnet om, at f er a fungere fra X til Y ved hjælp af fungere notation f:X→Y.

På samme måde, hvordan finder du en funktion? Det er relativt nemt at afgøre, om en ligning er en fungere ved at løse for y. Når du får en ligning og en specifik værdi for x, skal der kun være én tilsvarende y-værdi for den x-værdi. For eksempel er y = x + 1 a fungere fordi y altid vil være en større end x.

Hvad er så en funktion i et algebra eksempel?

An algebraisk funktion er en ligning, der gør det muligt at indtaste et domæne eller x-værdi og udføre matematiske beregninger for at få et output, som er det interval eller y-værdi, der er specifik for den pågældende x-værdi. Hvis den lodrette linje krydser to punkter, er grafen ikke en fungere.

Hvad gør en relation til en funktion?

EN forhold fra en mængde X til en mængde Y kaldes a fungere hvis hvert element i X er relateret til præcis ét element i Y. Det vil sige, givet et element x i X, er der kun ét element i Y, som x er relateret til. Dette er en fungere da hvert element fra X kun er relateret til ét element i Y.

Anbefalede: