Hvilket er et eksempel på ufuldstændige dominanssvar com?
Hvilket er et eksempel på ufuldstændige dominanssvar com?

Video: Hvilket er et eksempel på ufuldstændige dominanssvar com?

Video: Hvilket er et eksempel på ufuldstændige dominanssvar com?
Video: Incomplete Dominance, Codominance, Polygenic Traits, and Epistasis! 2024, Kan
Anonim

En egenskab, der udviser ufuldstændig dominans er en, hvor det heterozygote afkom vil have en fænotype, der er en blanding mellem de to forældreorganismer. Her er nogle eksempler : En rød og en gul blomst parrer sig til en orange blomst. En hvid kat og sort kat med grå killinger.

Hvad er i denne forbindelse et eksempel på ufuldstændig dominans?

Når en forælder med glat hår og en med krøllet hår får et barn med bølget hår, er det en eksempel på ufuldstændig dominans . Øjenfarve nævnes ofte som en eksempel på ufuldstændig dominans.

For det andet, hvilket er et eksempel på Codominance answers com? I genetik, codominans opstår, når ingen af generne er dominerende over de andre. Nogle eksempler på codominans er følgende: Blodtype - Type AB er codominant fordi både antigen A og antigen B dukker op i genotypen. Katte - Hvis en sort kat og en solbrun kat parrer sig, vil killingen have både sort pels og solbrun pels.

Derudover, hvilket er et eksempel på ufuldstændig dominans Brainly?

A. En rød blomst og en gul blomst parrer sig for at producere en gul blomst. En rød blomst og en gul blomst parrer sig for at producere en rød blomst.

Er hudfarve et eksempel på ufuldstændig dominans?

Ufuldstændig dominans forekommer i den polygene nedarvning af egenskaber såsom øje farve og hudfarve . Ufuldstændig dominans er en form for intermediær arv, hvor en allel for en specifik egenskab ikke udtrykkes fuldstændigt over dens parrede allel.

Anbefalede: