Hvad er forskellen mellem gen og locus?
Hvad er forskellen mellem gen og locus?

Video: Hvad er forskellen mellem gen og locus?

Video: Hvad er forskellen mellem gen og locus?
Video: Genes vs Alleles 2024, April
Anonim

Alleler er varianter af det samme gen der forekommer samme sted på et kromosom. (Gennem en mutation er de det forskellige .) A sted henviser til det sted på kromosomet, hvor gen er fundet. Loci er flertalsformen af sted.

Med hensyn til dette, hvad er gen-allel og locus?

An allel er en variant af en gen . Nogle gener har en række forskellige former, som er placeret på samme position, eller genetisk locus , på et kromosom. Mennesker kaldes diploide organismer, fordi de har to alleler ved hver genetisk locus , med en allel arvet fra hver forælder.

Man kan også spørge, hvad er et DNA-locus? EN sted er den specifikke fysiske placering af et gen eller andet DNA sekvens på et kromosom, som en genetisk adresse. Flertal af sted er" loci ".

hvordan ligner en locus-allel og et gen?

An allel er en variant af en gen . Hver celle har to alleler (en pr. forælder) for hver gen : en dominant, en recessiv. Locus er til en vis grad udskiftelig med gen , selvom sted er mindre specifik og betyder ikke, at placeringen koder for en helhed gen.

Hvad er forskellen mellem en allel og et kromosom?

Allel vs. An allel findes på et fast sted på en kromosom . Kromosomer forekommer i par, så organismer har to alleler for hvert gen - et allel i hver kromosom i par. Siden hver kromosom i par kommer fra en forskellige forælder, organismer arver en allel fra hver forælder for hvert gen.

Anbefalede: