Er cf4 en tetraeder?
Er cf4 en tetraeder?

Video: Er cf4 en tetraeder?

Video: Er cf4 en tetraeder?
Video: CF4 (Carbon tetrafluoride) Molecular Geometry, Bond Angles & Electron Geometry 2024, Kan
Anonim

Som du siger, er CF4 er symmetrisk( tetraedrisk , ikke plan), så der er ikke noget netto polært moment. Molekylerne er perfekt symmetriske, så hvert elektronpar, hver fluor, ophæver elektronparrene af hver anden fluor. Af denne grund er dette molekyle ikke-polært.

Heraf, hvad er den geometriske form af cf4?

10,36 (a) CF4 : Elektron geometri -tetraedrisk; molekylær geometri -tetrahedral;bindingsvinkel = 109,5° Tegn en Lewis struktur for themolekyle: har 32 valenselektroner.

På samme måde, hvorfor er cf4-molekylet upolært? I meget symmetriske strukturer (f.eks. CO2 eller CF4 ), annullerer de individuelle bindingsdipoler effektivt hinanden og molekyle er ikke-polær. I mindre symmetriske strukturer (f.eks. SO2 og SF4) ophæves bindingsdipolerne ikke, og der er et netto dipolmoment, som gør molekyle polar.

På samme måde kan man spørge, hvilken type molekyle er cf4?

CF4 er tetraedrisk, så du kan betragte det som værende venlig af sfærisk afbalanceret. Da de fire F-atomer har de samme elektronegativitetsværdier, er der ingen skævhed i elektronfordelingen mod nogen. Derfor er elektron/ladningsfordelingen symmetrisk, hvilket også betyder, at molekyle er upolær.

Er nf3 tetraedrisk?

I NF3 der er også tre bindingspar, men så har nitrogen også et ensomt par. De fire elektronpar ordner sig selv tetraedrisk , men beskrivelsen af formen tager kun hensyn til atomerne. NF3 er pyramideformet. Inmethan kommer de fire bindingspar så langt fra hinanden som muligt i en tetraedrisk arrangement.

Anbefalede: