Er friktionskraften konservativ eller ikke-konservativ?
Er friktionskraften konservativ eller ikke-konservativ?

Video: Er friktionskraften konservativ eller ikke-konservativ?

Video: Er friktionskraften konservativ eller ikke-konservativ?
Video: (1 из 2) Механика — Обзор всех тем — AP Physics C 2024, April
Anonim

Kræfter der ikke lagrer energi kaldes ikke-konservativ eller dissiperende kræfter . Friktion er en ikke-konservativ kraft , og der er andre. Nogen friktion -type kraft , ligesom luftmodstand, er en ikke-konservativ kraft . Den energi, som den fjerner fra systemet, er ikke længere tilgængelig for systemet til kinetisk energi.

Også spurgt, hvad er konservative og ikke-konservative kræfter?

Definition: Værket a konservativ kraft gør på et objekt ved at flytte det fra A til B er vejuafhængig - det afhænger kun af bevægelsens endepunkter. For en ikke - konservative (eller dissiperende) kraft , det arbejde, der udføres ved at gå fra A til B, afhænger af den valgte vej. Eksempler: friktion og luftmodstand.

Man kan også spørge, hvad er den fysiske betydning af en ikke-konservativ kraft? Ikke - konservative kræfter er dissipative kræfter såsom friktion eller luftmodstand. Disse kræfter tage energi væk fra systemet efterhånden som systemet skrider frem, energi som du ikke kan få tilbage. Disse kræfter er stiafhængige; derfor er det vigtigt, hvor objektet starter og stopper.

Er anvendt kraft i forhold til dette ikke-konservativ?

Hvis arbejdet udført af a kraft afhænger ikke kun af indledende og endelige positioner, men også af vejen mellem dem kraft kaldes en ikke - konservativ kraft . Eksempel: Friktion kraft , Spænding, normal kraft , og påført kraft af en person.

Hvad er eksempler på konservative kræfter?

Gravitationel kraft er et eksempel på en konservativ kraft, mens friktionskraft er et eksempel på en ikke-konservativ kraft. Andre eksempler på konservative kræfter er: kraft i elastisk fjeder, elektrostatisk kraft mellem to elektriske ladninger og magnetisk kraft mellem to magnetiske poler.

Anbefalede: