Hvorfor er interstellar medium vigtigt?
Hvorfor er interstellar medium vigtigt?

Video: Hvorfor er interstellar medium vigtigt?

Video: Hvorfor er interstellar medium vigtigt?
Video: What is the Interstellar Medium? 2024, Kan
Anonim

Det interstellært medium er tæt sammenflettet med stjernerne. Stjerner dannes ved sammenbrud af gas og støv i molekylære skyer. Den resterende gas omkring nydannede massive stjerner danner HII-regionerne. Det interstellært medium spiller derfor en vigtig rolle i den kemiske udvikling af galaksen.

Ligeledes, hvad mener vi med interstellart medium?

Inden for astronomi er interstellært medium (ISM) er det stof og den stråling, der findes i rummet mellem stjernesystemerne i en galakse. Dette stof omfatter gas i ionisk, atomær og molekylær form, såvel som støv og kosmiske stråler. Det fylder interstellar rum og smelter glat ind i det omgivende intergalaktiske rum.

Ydermere, hvilken fase af det interstellare medium kan danne stjerner? Disse tætte områder er normalt steder for protostjernedannelse og kollaps af store gasskyer til form ind i stjerne klynger. Interstellært støv : Interstellar støv produceres i kuverterne omkring rød superkæmpe stjerner . Stjernevinde og den planetariske tåge fase smid dette ud støv ind i interstellært medium.

Heraf, hvordan interagerer det interstellare medium med stjerner?

Når en chokbølge passerer gennem en molekylær sky, stjerner kan blive født. Chokbølger, der rejser gennem ISM, den interstellært medium , kan få nogle områder af den molekylære sky til at komprimere til meget høje tætheder, høje nok til at dannes stjerner . Når molekylære skyer kollapser som følge af chokbølger, fragmenteres de.

Hvorfor er det interstellare medium så varmt?

Interstellært medium : Hed . Den mest voldsomme, og derfor varmeste, udstødning af gas i interstellært medium er fra supernovaeksplosioner. En supernovarest (SNR) er den struktur, der er et resultat af den gigantiske eksplosion af en stjerne i en supernova.

Anbefalede: