Indholdsfortegnelse:

Hvad er Otms i organisk kemi?
Hvad er Otms i organisk kemi?

Video: Hvad er Otms i organisk kemi?

Video: Hvad er Otms i organisk kemi?
Video: 🔥STOP these 6 Inflammation causing Foods [EAT this INSTEAD!]🔥 2024, April
Anonim

En trimethylsilylgruppe (forkortet TMS) er en funktionel gruppe i organisk kemi . Denne gruppe består af tre methylgrupper bundet til et siliciumatom [−Si(CH3)3], som igen er bundet til resten af et molekyle.

Hvad er TMSCl heri?

Trimethylsilylchlorid, også kendt som chlortrimethylsilan er en organosiliciumforbindelse (silylhalogenid), med formlen (CH3)3SiCl, ofte forkortet Me3SiCl eller TMSCl . Det er en farveløs flygtig væske, der er stabil i fravær af vand. Det er meget udbredt i organisk kemi.

Derudover, hvad er beskyttelsesgrupper i organisk kemi? EN beskyttende gruppe eller beskyttende gruppe indføres i et molekyle ved kemisk ændring af en funktionel gruppe at opnå kemoselektivitet i en efterfølgende kemisk reaktion. Det spiller en vigtig rolle i multistep økologisk syntese. Acetalen kaldes da en beskyttende gruppe for carbonyl.

Folk spørger også, hvad er OTBS-kemi?

Silylethere er en gruppe af kemisk forbindelser, som indeholder et siliciumatom, der er kovalent bundet til en alkoxygruppe. Den generelle struktur er R1R2R3Si−O−R4 hvor R4 er en alkylgruppe eller en arylgruppe.

Hvordan afbeskytter du alkohol?

Eksempel

  1. Silyletherbeskyttelsesgruppen kan fjernes ved reaktion med en vandig syre eller fluoridionen.
  2. Ved at anvende en beskyttelsesgruppe kan et Grignad-reagens dannes og reageres på en halogenalkohol. 1) Beskyt alkoholen.
  3. 2) Form Grignard-reagenset.
  4. 3) Udfør Grignard-reaktionen.
  5. 4) Afbeskyttelse.

Anbefalede: