Hvad er ikke-tilfældig parring i evolution?
Hvad er ikke-tilfældig parring i evolution?

Video: Hvad er ikke-tilfældig parring i evolution?

Video: Hvad er ikke-tilfældig parring i evolution?
Video: Nonrandom mating 2024, April
Anonim

Ikke - tilfældig parring.

I ikke - tilfældig parring , kan organismer foretrække at parre sig med andre af samme genotype eller af forskellige genotyper. Ikke - tilfældig parring vil ikke få allelfrekvenser i populationen til at ændre sig af sig selv, selvom det kan ændre genotypefrekvenser.

Hvad er definitionen på ikke-tilfældig parring?

Ikke-tilfældig parring opstår, når sandsynlighed at to individer i en population vil parre sig, er ikke det samme for alle mulige individpar. Ikke-tilfældig parring kan antage to former: Indavl - individer er mere tilbøjelige til at parre sig med nære slægtninge (f.eks. deres naboer) end med fjerne slægtninge.

På samme måde, hvad er et eksempel på ikke-tilfældig parring? Ikke-tilfældig parring . Hvis individer ikke tilfældigt parrer sig med andre individer i befolkningen, dvs. de vælger deres partner, kan valg drive udviklingen i en population. En grund er simpelt ægtefællevalg eller seksuel selektion; til eksempel , hun påønner foretrækker måske påfugle med større, lysere haler.

Folk spørger også, hvordan fører ikke-tilfældig parring til evolution?

Ligesom rekombination, ikke - tilfældig parring kan fungere som en hjælpeproces til naturlig selektion til forårsage evolution at forekomme. Enhver afgang fra tilfældig parring forstyrrer ligevægtsfordelingen af genotyper i en population. Dette vil ske, uanset om makkervalg er positivt eller negativt assortativ.

Hvad er to eksempler på ikke-tilfældig parring?

Det bedste eksempel er hos påfugle, hvor hunpåønden vælger en makker baseret på størrelsen og glansen af hannens halefjer. Denne forskel mellem den mandlige og kvindelige af en art for at tiltrække kammerater kaldes seksuel dimorfi.

Anbefalede: