Er kaliumhypochlorit ionisk eller kovalent?
Er kaliumhypochlorit ionisk eller kovalent?

Video: Er kaliumhypochlorit ionisk eller kovalent?

Video: Er kaliumhypochlorit ionisk eller kovalent?
Video: Water - Liquid Awesome: Crash Course Biology #2 2024, April
Anonim

I dets ionisk form hypoklorit skrives som ClO-. Kombineret med kationen kalium , det molekylær formel KClO resultater. Lille sjov fakta, hypoklorit er den aktive ingrediens i blegemiddel.

Folk spørger også, er KCl en ionforbindelse?

Dens kemiske formel er KCl , består af et kalium (K) atom og et chlor (Cl) atom. An ionisk forbindelse er lavet af et metalelement og et ikke-metalelement. I kaliumchlorid er metalelementet kalium (K) og det ikke-metaliske grundstof er klor (Cl), så vi kan sige, at KCl er en ionisk forbindelse.

Derudover, er kaliumhypochlorit surt eller basisk? Kaliumhypochlorit (kemisk formel KClO) er kalium salt af hypoklor syre . Det bruges i variable koncentrationer, ofte fortyndet i vandopløsning. Den har en lys grå farve og en kraftig klorlugt. Det kan bruges som desinfektionsmiddel.

Er natriumhypochlorit ionisk eller kovalent i betragtning af dette?

Natriumhypochlorit er et stærkt oxidationsmiddel, der har en kemisk formel af NaClO, med en ionisk bånd mellem natrium (Na+)-ion og en hypoklorit ion (ClO-). Det fremstilles ved omsætning af klor (Cl2) med natrium hydroxid (NaOH).

Er kaliumhypochlorit opløseligt?

Opløselig i vand. KALIUMHYPOCHLORIT SOLUTION er et kraftigt oxidationsmiddel. Kan danne højeksplosiv NCl3 ved kontakt med urinstof.

Anbefalede: