Hvad er stedet for proteinsyntese i cellen?
Hvad er stedet for proteinsyntese i cellen?

Video: Hvad er stedet for proteinsyntese i cellen?

Video: Hvad er stedet for proteinsyntese i cellen?
Video: Innowell e-learning: Cellen, transportmekanismer og proteinsyntese 2024, April
Anonim

Protein er samlet indvendigt celler af et organel kaldet et ribosom. Ribosomer findes i alle større celle type og er stedet for proteinsyntese.

Efterfølgende kan man også spørge, hvad er celleproteinsyntese?

Proteinsyntese er den biologiske proces, hvorved celler frembringe proteiner fra RNA. De er primært under transkription (fænomener af RNA syntese fra DNA-skabelon) og translation (fænomener med aminosyresamling fra RNA).

Efterfølgende er spørgsmålet, hvad er processen med proteinsyntese? Proteinsyntese er behandle hvori celler laver proteiner . Det sker i to faser: transskription og oversættelse. Transskription er overførsel af genetiske instruktioner i DNA til mRNA i kernen. Efter at mRNA'et er behandlet, fører det instruktionerne til et ribosom i cytoplasmaet.

På denne måde, hvad er stedet for proteinsyntese i eukaryote celler?

4.4 Ribosomer: den steder for proteinsyntese . De mRNA-molekyler, der eksporteres fra kernen, oversættes til protein i cytoplasmaet af ribosomerne (som er RNA- protein komplekser, ikke organeller). Ribosomal struktur er ens i prokaryote og eukaryote celler.

Hvilke organeller er involveret i proteinsyntesen?

Ribosomer og endoplasmatisk retikulum Ribosomer er de organeller, der er ansvarlige for proteinoversættelse og er sammensat af ribosomalt RNA (rRNA) og proteiner. Nogle ribosomer findes i cytoplasmaet, et gel-lignende stof, som organeller flyder i og nogle findes i groft endoplasmatisk retikulum.

Anbefalede: