Hvorfor bruges svovlsyre til redoxtitrering?
Hvorfor bruges svovlsyre til redoxtitrering?

Video: Hvorfor bruges svovlsyre til redoxtitrering?

Video: Hvorfor bruges svovlsyre til redoxtitrering?
Video: Redox titrations. Concept and example 2024, Marts
Anonim

Svovlsyre (H2SO4) er Brugt i redox titrering proces, fordi den giver de H(+)-ioner, der er nødvendige for, at reaktionen kan foregå hurtigere, mens sulfat(-)-ionerne næsten ikke reagerer under reaktionen. Derfor, svovlsyre tilsættes for at lave løsningen surt.

Derfor, hvorfor bruges svovlsyre til redoxtitrering i stedet for HCL?

Som fortyndet svovlsyre er ideel til redox titrering fordi det hverken er et oxidationsmiddel eller et reduktionsmiddel. HCL at være en stærk elektrolyt dissocierer i vand og giver H+ og Cl-ioner. Derfor er en vis mængde KMnO4 Brugt op i at oxidere Cl- til Cl2. Side om side oxiderer KMnO4 oxalation til CO2.

Udover ovenstående, hvad er formålet med redoxtitrering? Bestemmelse af koncentrationen af en analyt som med syre-base titreringer , a redox titrering (også kaldet en oxidation-reduktion titrering ) kan nøjagtigt bestemme koncentrationen af en ukendt analyt ved at måle den mod en standardiseret titrant.

Derfor, hvorfor bruges svovlsyre i en permanganat-titrering?

Svovlsyre er Brugt fordi det er stabilt over for oxidation; hvorimod for eksempel saltsyre syre ville blive oxideret til klor ved permanganat.

Hvorfor bruges HCL ikke til redoxtitrering?

Syren Brugt heri titrering er fortyndet svovlsyre. Salpetersyre er anvendes ikke da det i sig selv er et oxidationsmiddel, og saltsyre normalt undgås, fordi det reagerer med KMnO4 i henhold til ligningen nedenfor for at producere klor og klor, som også er et oxidationsmiddel i den vandige opløsning.

Anbefalede: