Er solen tættere på jorden?
Er solen tættere på jorden?

Video: Er solen tættere på jorden?

Video: Er solen tættere på jorden?
Video: Solen - Rummet og vores solsystem - Natur og teknologi på hovedet - NTPH 2024, April
Anonim

Det er rigtigt Jordens kredsløb er ikke en perfekt cirkel. Den er lidt skæv. I en del af året, jorden er tættere til sol end på andre tidspunkter. Men på den nordlige halvkugle har vi vinter hvornår jorden er tættest på sol og sommer når den er længst væk!

Tilsvarende kommer solen tættere på jorden?

Vi er ikke nærmer sig til sol , men forskere har vist, at afstanden mellem sol og jorden er under forandring. Det sol skinner ved at brænde sit eget brændstof, hvilket får det til langsomt at miste kraft, masse og tyngdekraft. Det solens svagere tyngdekraft, da den taber masse forårsager jorden langsomt at bevæge sig væk fra det.

Og hvilken måned er jorden tættest på solen? januar

Heri, hvad sker der, når Jorden er tættere på solen?

Fordi jordens aksen vippes. Det handler om hældningen af Jordens akse. Mange mennesker tror, at temperaturen ændrer sig pga Jorden er tættere på solen om sommeren og længere væk fra sol om vinteren. Faktisk jorden er længst væk fra sol i juli og er tættest på solen i januar!

Ændrer afstanden fra jorden til solen sig?

Relativt set, Jordens afstand fra Sol gør ikke lave om så meget i løbet af året, ikke desto mindre er der målbare forskelle i solopvarmning, som skyldes vores planets let elliptiske bane.

Anbefalede: