Hvordan navngiver man ringe i organisk kemi?
Hvordan navngiver man ringe i organisk kemi?

Video: Hvordan navngiver man ringe i organisk kemi?

Video: Hvordan navngiver man ringe i organisk kemi?
Video: Organisk kemi - Navngivning, alkaner 2024, Kan
Anonim

Koncentrer dig om eksemplerne, hvor substituenten eller substituenterne er eller er en alkylgruppe, et halogen eller begge dele. Cykloalkaner er cykliske carbonhydrider, hvilket betyder, at molekylets carbonatomer er arrangeret i form af en ring.

IUPAC-regler for nomenklatur.

Cykloalkan Cycloalkyl
cyclodecan cyclodecanyl

Folk spørger også, hvad er formlen for Cycloalkene?

Dem med to dobbeltbindinger har formlen C H2n-2. Cykloalkener har den generelle formel C H2(n-m). Bogstavet m repræsenterer antallet af dobbeltbindinger . Således har cyclopropen formlen C3H4 mens den for cyclobuten er C4H6.

Ved også, er benzen en cykloalken? Benzen er en aromatisk forbindelse og Cykloalken er en alifatisk cyklisk forbindelse. Ja benzen kan navngives som 1, 3, 5 cyclohexatrien. Aromatiske forbindelser har forskellige egenskaber end alicykliske forbindelser, og derfor overvejer vi det ikke benzen som alicyklisk system.

Ligeledes spørger folk, hvad kaldes en 5 carbon ring?

Den mest almindelige ring forbindelser indeholder enten 5 eller 6 kulstofatomer. Disse forbindelser er også hedder cyklisk. Cyclopentan: Selvom den enkleste repræsentation er en stregtegning af en femkant som vist til venstre.

Hvad er et eksempel på nomenklatur?

Nomenklatur er defineret som et system af navne og termer, der bruges i en bestemt studieretning eller et bestemt samfund. An eksempel på nomenklatur er skulpturens sprog. Din Ordbogs definition og brug eksempel . Copyright © 2018 af LoveToKnow Corp.

Anbefalede: