Hvor er den mest kinetiske energi i et pendul?
Hvor er den mest kinetiske energi i et pendul?

Video: Hvor er den mest kinetiske energi i et pendul?

Video: Hvor er den mest kinetiske energi i et pendul?
Video: Kinetisk og potentiel energi 2024, April
Anonim

Kinetisk energi er højest når hastigheden er højest . Dette sker i bunden af pendul.

Hvordan finder man i denne forbindelse den kinetiske energi af et pendul?

Det kinetisk energi ville være KE= ½mv2, hvor m er massen af pendul , og v er hastigheden af pendul . På sit højeste punkt (punkt A) er pendul er et øjeblik ubevægelig. Alle energi i pendul er gravitationspotentiale energi og der er ingen kinetisk energi.

Ligeledes, når et pendul svinger, hvornår er den kinetiske energi størst? Således en svingende pendul har sin største kinetiske energi og mindst potentiel energi i den lodrette position, hvor dens hastighed er størst og dens mindste højde; den har sit mindste kinetisk energi og største potentielle energi i yderpunkterne af dens svinge , hvor dens hastighed er nul og dens højde er størst.

Udover dette, hvor er den kinetiske energi størst?

Kinetisk energi er energi en genstand har på grund af sin bevægelse og er lig med halvdelen ganget med massen af en genstand ganget med dens hastighed i anden potens (KE = 1/2 mv2). Kinetisk energi er størst på det laveste punkt af en rutsjebane og mindst på det højeste punkt.

På hvilket punkt S har pendulet den største potentielle energi?

Det potentiel energi af pendul når sin maksimale værdi ved position E, og er hverken stigende eller faldende ved det punkt . 21.

Anbefalede: