Hvad er en savannes verdenshistorie?
Hvad er en savannes verdenshistorie?

Video: Hvad er en savannes verdenshistorie?

Video: Hvad er en savannes verdenshistorie?
Video: Savanna Grassland- Biomes of the world 2024, Kan
Anonim

en slette præget af grove græsser og spredt trævækst, især på randen af troperne, hvor nedbøren er sæsonbestemt, som i det østlige Afrika. græslandsområde med spredte træer, der sorterer ind i enten åben slette eller skov, normalt i subtropiske eller tropiske områder.

Bare så, hvad er et eksempel på en savanne?

Eksempler af Savanne Græsarealer Når du hører ordet ' savanne ' du tænker sikkert på store åbne områder i Afrika med løver, zebraer og elefanter. Nogle af de mest kendte savanner omfatte Serengeti-sletten i Tanzania, de store akacie-sletter i Østafrika, den savanner af Venezuela og den australske Savanne.

Udover ovenstående, hvorfor er savannen vigtig for mennesker? Skove og savanner er vigtig økosystemer De opretholder en masse planter og dyreliv. Tropiske skove har usædvanligt høje dyre- og plantearter. De spiller også en afgørende rolle i reguleringen af det globale klima, for eksempel ved at lagre masser af kulstof. Og folk lever af skove.

Udover dette, hvad mener du med savanne?

EN savanne eller savanne er et blandet skov-græsland økosystem kendetegnet ved, at træerne har tilstrækkelig stor afstand til, at kronetaget gør ikke tæt på. Den åbne baldakin tillader tilstrækkeligt lys til at nå jorden til at understøtte et ubrudt urteagtigt lag, der primært består af græsser.

Hvad er specielt ved savannen?

Interessant Savanne Biome fakta: På grund af tilgængeligheden af græs i savanne , er der mange græssende dyr, som udnytter denne rigelige fødeforsyning. Det savanne biome er rig på planteædere som elefanter, zebraer, gazeller og bøfler. Den største del af savanne biome er placeret i Afrika.

Anbefalede: